У склопу Border Rock Фестивала, дана 18.6.2017. године, у кафеу Дон Пепе бар у Кладову у 18 сати представљен је 50. број часописа за књижевност, уметност и културу БУКТИЊА. Буктињу су представили чланови редакције: Миљан Ристић, Саша Скалушевић Скала и Радојка Плавшић Ранковић као и аутор Хаџи Аца Кожокић.

У кафеу су поред Кладовљана такође били и људи из Неготина, Зајечара али и учесници Border Rock Фестивала. У једној опуштеној атмосфери уз звуке музике 50 и 60 година прошлог века и коктеле које је правио Дон Пепе представљена је и 50. Буктиња, да би се након завршене промоције дружење и ћаскање наставило све до 21 h када су углавном сви присутни из кафића кренули на фестивал где су као први требалo да наступе Земља Грува.

Шта рећи о синоћњем наступу Земље Грува сем одлична свирка, позитивне вибрације, добро расположење и добра атмосфера. Једном речју много добар groove. Свака част Земљогрувери. Синоћ сте нам доказали како је добро и опуштајуће бити у вашој земљи музике. Уживао сам макисмално у вечери.
По завршетку концерта Земље Грува наступили су бендови Чикине Бомбоне  и Legendary Shack Shakers чиме је 1. Border Rock Фестивал званично и завршен.

На крају целе ове приче о фестивалу могу рећи само једно: Први Border Rock је успео. Иако није било много људи на фестивалу од 200 до 300 људи по вечери, сматрам да је фестивал протекао у добром расположењу, доброј музици и добром вајбу, да је баш он био оно што је било најпотребније Кладову и источној Србији уопште. Људи су напунили батерије, лудо су се зезали и добро проводили. А то је ваљда и најбитније.

Само напред Border Rock. Имате моју пуну подршку. Видимо се догодине!

Advertisements