Дана 09.06.2017. године у кафе клубу CINEMA sa почетком у 20 сати одржана је промоција јубиларног 50. броја часописа за књижевност, уметност и културу Буктиња.

У препуном кафићу часопис су представили:
Миљан Ристић главни уредник часописа,
Саша Скалушевић Скала члан редакције и
аутори: Тамара Луцић Динић, Бронисалв Радуловић, Драгољуб Фируловић Џо и Исидор Игић.

У току промоције Исидор Игић је на акустичној гитари одсвирао својих неколико песама, да би се по завршеном представљању Буктиње одржао концерт неготинских бендова: Badmash, Storm i Fubar, који је трајао до раних јутарњих сати.

 

Тема јубиларног броја Буктиње је бунтовна и утицајна уметност и кроз тај ракурс је обрађено више области и тема. Акценат је свакако стављен на rock and roll i punk као музичке правце али и као однос према животу, идеја и филозофија. Писано је о музици, филмовима, књижевности. Објављени су радови победника 24. песничких руковети. Има поезије, прича, есеја, рецензија, превода… Обрађен је развој роцк анд ролла у Неготину и представљено је преко 60 неготинских бендова почевши од средине педесетих година прошлог века па до данашњих дана. Такође, објављени су и текстови песама 9 неготинских бендова. На тај начин ми смо обухватили преко неколико стотина аутора и музичара из Неготинске Крајине. То је био и наш циљ. Да Буктиња буде својеврстан омаж тим људима а самим тим и rock and rollu, undergroundu, тј. оном другом Неготину који ми много волимо да зовемо НИТОГЕН. Из тог разлога промоција је и концепирана као један једновечерни музички фестивал. Био је то спој писане речи и музике. Спој књижевности и rock and rolla. И било је одлично.

Advertisements