Кад год би она њега оставила без даха, он би њу остављао без речи… и тако у недоглед, једно без другог, наставили су да одузимају једно другом све што су могли и да дају само онолико колико су смели…
Учинила је да схвати колико вреди и није штедела речи да му то покаже, никад не прелазећи границу која је од почетка била исцртана између њих. Некима су требале године да ту границу само наслуте, а они су је дотакли за неколико тренутака, али је никада нису прегазили.
Он је видео њену лепоту на начин на који нико до сада није. Лепоту у најдубљем смислу те речи, која га је од тренутка када ју је угледао остављала без даха. Лепоту која неће с годинама избледети. Рекао јој је да никад неће бити мање лепа него што данас јесте и оставио је без речи.
Ћутали су… Без даха ни речи не излазе…
Једно о другом нису знали ништа. Нису имали заједничке пријатеље, заједничке догађаје, анегдоте које би препричавали, тренутке којих би се сећали, а ипак, тема им није недостајало. Онај чудни осећај, као да неког целог живота познајеш и све ти је лако и једноставно, без неразумевања. То је свакако имало име, али се само он усудио да га изговори и поново је оставио без речи.
Жудео је за њеним речима исто онолико колико је жудео за њом, ипак, из њеног ћутања, схватио је да се и у њеном вокабулару то исто тако зове. Поново га је оставила без даха. Сада су ћутали обоје…
Тишина је из дана у дан постајала све гласнија и почели су да је чују и људи око њих. Та заглушујуће гласна тишина реметила је границу коју су обоје поштовали, а коју је он тако жарко желео да обрише.
Постојала је само једна ствар коју је желео више од тога да она буде његова – желео је да он буде њен, да га својата пред свима, свуда и на сваком месту. И био је њен, у истој оној мери у којој је она била његова, али само до проклете границе.
Знао је да, ако на тренутак дође до даха, да ће тражити од ње да уклони границу. Надао се да ће она, ако на тренутак дође до речи, изговорити да границе више нема.
Без даха, без речи, без границе… више му не би оволико недостајала…

Advertisements