Влада Републике Србије усвојила је закон којим се, ради усклађивања у модеран тренд и са временом које влада, мења народна пословица која се често користила на нашим просторима. Измена ће се извршити на следећи начин:
У пословици »Нема ’леба без мотике«  мења се реч »мотике« на тај начин што ће се прва два слова речи обрисати и заменити речима »поли« тако да ће ново настала пословица гласити »Нема ’леба без политике«.
Образложење за овом извршеном изменом Влада је оправдала тумачењем да је ново настала пословица у складу са временом и да осликава право стање ствари, за разлику од прве верзије пословице која је већ доста дуго демоде и у нескладу са садашњим збивањима. Истина је, да је првобитна форма пословице можда и имала неки значај, али то је било пре једно педесетак година када су људи у овој земљи и користили мотику. Данас многи и не знају како мотика изгледа тако да ова првобитна пословица неће бити схваћена на прави начин и неће се схватити поука која се у истој крије.
Овај закон ће ступити на снагу наредног дана од дана увоза брашна којим ће бити умешен ’леба.

Миљан Ристић рођен је 3. 11. 1974. године у Неготину. Живи и ствара у Неготину. До сада је објавио четири књиге постмодерних причаУвертира (2001), ДемоНкратија (2004),  Нитоген (2013) и Визије (2015) као и књигу дечје поезије Екстра немирци (2009) коју је посветио својим синовима. Пише прозу, поезију, афоризме. Такође, пише и рецензије музичких албума, књига и филмова.
Његови литерарни радови објављивани су у више књижевних листова, публикација, фанзина, као и web магазинима, блоговима, порталима. а поједини текстови превођени су на светске језике. У интернет свету познат је као eXperiment.  Под тим псеудонимом ствара на свом блогу exxxperiment.net. У марту 2016. године изабран је за уредника БУКТИЊЕ – часописа за књижевност, уметност и културу.

Advertisements